Yeni Yargı Yılının Başlaması Nedeniyle Basın Açıklaması

AVUKATLAR VAKFI BAŞKANI

1. UĞUR YETİMOĞLU NUN BASIN AÇIKLAMASI

KAMUOYUNA

Yargı,  yeni yargı yılına AKP iktidarının baskı ve tehditleri altında can çekişerek giriyor. Yargının öncelikli sorunu AKP iktidarıdır.

Yargı Reformu ihtiyaçtır ve gereklidir

Ancak ,Laikliğe Karşı Odak Olduğu

Yüksek Mahkeme kararı  ile tespit edilmiş bir partiye

Ve bu partinin iktidarına bırakılamaz.

Siyasi İktidar iyi niyetli ve samimi değildir.

Yargı Reformu adı altında Yargıyı teslim almak istemektedir.

*******

Yeni yargı yılına giderek artan ve derinleşen ağır yargı sorunları ile birlikte başlıyoruz.  Her yıl yargı yılı açılış törenlerinde en etkili ve veciz ifadelerle dile getirilmesine rağmen, sorunlarına hiçbir gözüm getirilmeyen yargı, sorunları çözmeye yetkili ve görevli siyasi iktidarın baskı ve tehditleri altında can çekişmektedir.

Kendileri ve yandaşları tarikatlarla ilgili soruşturma başlatan ve dava açan yargıç ve savcılar hakkında soruşturma başlatan, savcısı olduk-  larını ilan ettikleri, muhaliflerini yargılattıkları toplu davaların ayrıcalıklı savcılarına kalkan olan, türban davasını ulemaya soran, türbanla ilgili karar veren Danıştay yargıçlarına  “efendi”,  Yargıtay başkanının konuşma sına  “çirkin”  diyen bir zihniyet ve bu zihniyetin iktidarı iyi niyetli ve samimi değildir.

Yargı sorunlarının ciddi ve esaslı bir Yargı Reformu ile çözülmesi yargı mensupları tarafından yıllardır dile getirilen önemli bir ihtiyaçtır. Ancak Yargı Reformu, eylemleri ile laikliğe karşı odak olduğu yüksek mahkeme kararı ile sabit olan bir partiye ve bu partinin iktidarına bırakılmayacak kadar önemlidir.

Demokrasi, İnsan Hakları, Hukukun Üstünlüğü ve Yargı Bağımsızlığı gibi kavramlar onlara gerçekten inanan çağdaş hukukçuların kavramlarıdır. Kafalarında kendilerine ait ayrı bir dünya özlemi olan AKP zihniyetine ve takiyesine havale edilmeyecek kadar hassas ve önemli kavramlardır.

Yeni yargı yılında, Hukukun Üstünlüğü ve Bağımsız Yargı için Demokrasi ve İnsan Hakları için, gerçek bir yargı reformu için Avukatları, Yargıçları, Savcıları ve tüm yargı mensuplarını  mücadeleye çağırıyoruz.

Saygılarımla

Av. Uğur YETİMOĞLU ( 0532 322 02 53 )

Avukatlar Dayanışma ve Hukuk Araştırmaları Vakfı Başkanı

Print   Email