Çatalcadaki arsamızı birlikte değerlendirmek için İstanbul Barosuna başvurduk.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI NA

1994 YILINDA DÖNEMİN İSTANBUL BAROSU BAŞKANI VE  YÖNETİM KURULU ÖNCÜLÜĞÜNDE   KURULAN , AVUKATLAR DAYANIŞMA VE HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI , KURULUŞ AMAÇLARINI GERÇEKLEŞTİRMEK  VE AVUKATLAR İÇİN  HUZUREVİ KURMAK  AMACIYLA  ÇATALCA İLÇESİNDE BU İŞE UYGUN  YAKLAŞIK  16  DÖNÜM   ARSA  SATIN  ALMIŞTIR.

GEÇEN SÜRE İÇERESİNDE  VAKIF, BİTİŞİK İKİ  PARSELDEN OLUŞAN   ARSALARI   ÖNGÖRÜLEN ŞEKİLDE DEĞERLENDİRME İMKANI  BULAMAMAŞTIR.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞININDA BENZER   ŞEKİLDE AVUKATLAR  İÇİN   HUZUREVİ  VE  SOSYAL TESİSLER YAPMAK  İÇİN  ÇALIŞMALAR  YAPTIĞI  VE  HATA  BU AMAÇLA   BELEDİYELERDEN YAP İŞLET  DEVRET MODELİ  İLE  ARSA TAHSİSİLERİ SAĞLAMAYA ÇALIŞTIĞI BİLİNMEKTEDİR.

KURCULARININ TAMAMINA YAKINI İSTANBUL BAROSU ÜYESİ AVUKATLARDAN OLUŞAN  VAKFIMIZA  AİT ARSALARIN  , İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI VE/VEYA İSTANBUL BAROSU YARDIMLAŞMA SANDIĞI  İLE  İŞBİRLİĞİ YAPARAK  , BİRLİKTE   DEĞERLENDİRİLMESİNİ  ÖNERİYORUZ.

ŞİFAHİ GÖRÜŞMELERİMİZDE TBB BAŞKANLIĞININDA  VAKFA AİT ARSALAR ÜZERİNDE, AVUKATLARIN YARARLANMASI AMACIYLA   GERÇEKLEŞTİRİLECEK BİR ORTAK  PROJEYE  DESTEK VERECEĞİ DEKLERE EDİLMİŞTİR.

VAKIF YÖNETİM KURULUMUZ.  MALİKİ BULUNDUĞU ARSALAR ÜZERİNDE  , TBB  BAŞKANLIĞININ DA DESTEĞİNİ ALARAK  İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI VE/VEYA YARDIMLAŞMA SANDIĞI İLE  İŞBİRLİĞİ YAPARAK   AVUKATLARIN  YARARLANACAĞI UYGNU BİR PROJEYİ,YAP İŞLET DEVRET MODELİDE DAHİL OLMAK ÜZERE , ÜZERİNDE ANLAŞABİLECEĞİMİZ BİR MODELLE , BİRLİKTE HAYATA GEÇİRMEYİ ÖNERMEKTEDİR.

İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE, İSTANBUL BAROSU VE/VEYA YARDIMLAŞMA SANDIĞININ  KURUMSAL OLARAK,  İSTEYEN MESLEKTAŞLARIMIZINDA BİREYSEL OLARAK   VAKIF   ÜYESİ OLMALARINA  İMKAN TANIYAN VEYA VAKFIN YÖNETİM VE İDARESİNE  BARONUN  KATILIMINI  ÖNGÖREN DÜZENLEMELERİN VAKIF SENEDİ DEĞİŞİKLİĞİ PROSEDÜRÜ İÇERİSNDE YAPILABİLMESİ MÜMKÜNDÜR.  BUNUN GİBİ  BENZERİ   AYRINTILAR BARO VE  VAKIF YÖNETİM KURULLARINCA OLUŞTURUCAK BİR ÇALIŞMA KOMİSYONU TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLEBİLİR.

İŞBİRLİĞİ  ÖNERİMİZİN  YÖNETİM KURULUNDA  DEĞERLENDİRİLİP, KARARA BAĞLANMASINI VE  SONUCUN TARAFIMIZA BİLDİRİLMESİNİ   TALEP VE  RİCA  EDERİM.  SAYGILARIMLA .

1.                                     UĞUR YETİMOĞLU

AVUKATLAR  DAYARIŞMA VE HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI BAŞKANI